با بهرهبرداری از تصفیه خانه آبادان که از مصوبات سفر هیات دولت به آبادان است و قرار است فردا با حضوررئیسجمهور افتتاح شود، تا پس از افتتاح تصفیه خانه غدیر در خرمشهر، مشکلات آب شرب مردم آبادان نیز به طور کامل رفع شود و روسیاهی برای افرادی بماند که سالها در دولتهای گذشته این پروژههای بزرگ را معطل نگه داشتند و در انتخابات سال گذشته نیز بهجای عذرخواهی از مردم این منطقه، با نادیده گرفتن تلاش دولت نهم، از این موضوع بهعنوان سوژه تخریب و سیاهنمایی انتخاباتی استفاده کردند.
به گزارش رجانیوز، فاز نخست این تصفیه خانه با ظرفیت نهایی تولید ???هزار متـر مکعب آب در شبانـه روز در سالروز شکست حصر آبادان و با حضور رئیس جمهور افتتاح میشود و با بهرهبرداری از این تصفیه خانه آب مورد نیاز 630 هزار نفر تا سال 1410 تامین خواهد شد.
با بهرهبرداری از این طرح جامع و پایان عملیات طرح بزرگ غدیر،مشکلات آب شرب مردم این شهر به طور کامل رفع خواهد شد. هزینهاین طرح از ابتدای اجرا تا پایان سال 88، بالغ بر 390 میلیارد ریال بوده است.
طرح آبرسانی به شهر خرمشهر نیز سوم خردادماه سال جاری (سالروز آزادسازی خرمشهر) با حضور رئیسجمهور و افتتاح تصفیه خانه غدیر به بهرهبرداری رسید.
طرح آبرسانی به این دو شهر از سال 73 در دولت آقای هاشمی رفسنجانی آغاز شد اما پس از گذشت 11 سال تا سال 84 عملیات ساخت پیشرفت قابل توجهی نداشت.
دکتر احمدینژاد در دور اول سفرهای استانی خود در خرمشهر و آبادان به مردم وعده داد که وضعیت آب این دو شهر را در دوره دفاع مقدس لطمات زیادی دیدند، اصلاح کند.
علیرغم تخصیص اعتبارات به این دو پروژه مهم و بزرگ بهدلیل اینکه عملیات ساخت تا خرداد ماه سال قبل تکمیل نشده و بهرهبرداری از تصفیهخانهها انجام نشده بود، رقبای انتخاباتی احمدینژاد از مشکل آب این دو شهر بهعنوان یکی از سوژههای خود علیه دولت استفاده کردند، بهطوری که حتی در فیلم تبلیغاتی موسوی نیز این موضوع بهعنوان "بیتوجهی دولت به مناطق محروم" بازتاب ویژهای داشت و لیوان آبی به وی داده میشد که علیرغم شوری زیاد، او بهعنوان همدردی با مردم از آن مینوشید.
علاوه بر این، اظهارنظر سیاسی محمد خاتمی در خرداد ماه سال گذشته و در جریان سفر وی به خرمشهر نیز جالب توجه بود، بهطوری که او که دولتش مقصر شماره یک در توجه نکردن به مشکل آب این شهر و معطل ماندن طرح آبرسانی بود، ترجیح داد با فرافکنی این مشکل را به گردن دولت نهم بیاندازد. اگرچه استقبال سرد مردم خرمشهر از وی در این سفر نشان داد آنها که خود از نزدیک با مشکلات درگیر هستند، فرق دلسوزی و فریب انتخاباتی را خوب میدانند.
البته رحیم ممبینی معاون معاونت نظارت و راهبردی ریاست جمهوری نیز این اظهارات خاتمی را بیپاسخ نگذاشت و یازدهم خرداد ماه سال 88 پاسخ مشروحی به وی داد.
ممبینی گفت: وقتی این خبر را از زبان رئیس جمهور دو دوره کشور شنیدم انصافا متعجب شدم و افسوس خوردم که چرا نباید واقعیات را به مردم شریف آبادان و خرمشهر بگوییم و مطالب خلاف واقع بیان کنیم؟
وی افزود: طرح آبرسانی به شهر آبادان با شماره طبقه بندی 40201177 در سال 1373 شروع شد و تا پایان دولت هشتم، 11 سال از شروع این طرح گذشت و به نتیجه نرسید،حال سئوال از جناب آقای خاتمی این است چرا در مدت 11سال این طرح اجرا نشد و به سرانجام نرسید؟
معاون بودجه معاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی ریاست جمهوری گفت: طرح دیگر برای آبرسانی به شهر خرمشهر با شماره طبقه بندی شماره 40201178بود که در سال 1373همانند طرح آبرسانی شهر آبادان سال شروع این طرح بود و متاسفانه برای اجرای این طرح هم پس از 11 سال هیچ گونه اقدامی انجام نشد.
وی بار دیگر با طرح این سئوال که چرا برابر اسناد و مدارکی که هنوز هم در پیوست قانون بودجه سال 1388 صفحه 293 وجود دارد، طی 11 سال تنها 980 میلیون تومان به طرح آبرسانی خرمشهر اختصاص پیدا کرد؟ چرا در دولت های سازندگی واصلاحات به مردم شریف شهرهای آبادان وخرمشهر آبرسانی صورت نگرفت؟
وی تصریح کرد: از آقای خاتمی که تلاش دارد چهره ای اخلاقی از خود در افکار عمومی ترسیم کند شایسته نیست به مردم شریف خرمشهر وآبادان مطالب خلاف واقع بگوید؟
معاون بودجه معاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی ریاست جمهوری ادامه داد: در دولت نهم با توجه به اینکه رسیدگی به مناطق محروم در اولویت قرار گرفت، طرح آبرسانی به این دوشهر پس از مطالعه جدید در سال 1387 آغاز شد و ان شاء الله ظرف سه تا چهار ماه آینده این دو شهر صاحب آب آشامیدنی خوب و سالم خواهند شد.
وی تصریح کرد: مردم قضاوت کنند پس از 11سال هیچ اقدامی صورت نگرفت اما ظرف یکسال قرار است به این دوشهر آبرسانی شود.
ممبینی در پاسخ به این پرسش که برخی افراد، احزاب و گروههای سیاسی درخصوص کم آبی کارون و مقصر بودن دولت نهم در این امر، ادعاهایی کرده اند، گفت: براساس مستندات موجود، انتقال آب از سرشاخه های دز و کارون در دولت های سازندگی و دوم خرداد صورت گرفت و دولت نهم با توجه به شرایط موجود و خشکسالی های این مناطق، چنین نظری نداشته است.
وی ادامه داد: باید از وی که نسنجیده اظهار نظر می کند، سئوال کرد طرح انتقال آب از سرشاخه های دز و کارون در دولت سازندگی و دولت اصلاحات صورت گرفت یا در دولت نهم؟
معاون برقعی افزود: سه طرح بزرگ در این دولت برای انتقال آب از سرشاخه های دز و کارون صورت گرفت که این طرح ها یکی شامل طرح ساختمان سد و تونل سوم کوهرنگ با شماره 40201018 بود که در سال 1372 در دولت آقای هاشمی شروع شد و طرح دوم مطالعه و اجرای انتقال آب به فلات مرکزی ایران با شماره 40201275 که در سال 1381 و در دولت آقای خاتمی شروع شد و طرح سوم طرح ساختمان سدکوچری و تونل های انتقال آب از سر شاخه دز به شماره 40201386 بود که این طرح هم در سال 1378 و در دولت هشتم شروع شد.
دولت نهم اعتقاد دارد انتقال آب ازسرشاخه های دز و کارون به دلیل خشکسالی صورت نگیرد
ممبینی اعلام کرد: دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور در بحث لایحه بودجه 1388به آقای برقعی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی و بنده تاکید کردند با توجه به خشکسالی، طرح های مربوط به انتقال آب از سر شاخه های دز و کارون به نحو مقتضی در بودجه 1388 آورده نشود لیکن با توجه به شروع این طرح ها تعدادی از این طرح ها حذف شد و تنها سه طرح مهم به دلیل شروع آنها باقی ماند.
وی گفت: اما در مجلس شورای اسلامی برخی حامیان سیاسی همین افراد منتقد، یک طرح یک میلیارد و 200 میلیون دلاری را مجددا برای انتقال آب از سرشاخه های دز و کارون به صحن مجلس آوردند که بنده به عنوان نماینده دولت در آنجا مخالفت کردم چرا که تصمیم دولت نهم این بود که انتقال آب از سرشاخه ها به دلیل خشکسالی صورت نگیرد.
معاون بودجه معاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی ریاست جمهوری در پایان خاطر نشان کرد: بعد از مخالفت بنده در مجلس، به شدت مورد اعتراض همین آقایان و جریان حامی آنها، قرار گرفتم، حالا این آقایان به چه مجوزی به خود اجازه می دهند با احساسات مردم شریف خوزستان و به ویژه خرمشهر و آبادان این گونه برخورد کنند و این چنین دروغ پراکنی کنند.
گفتنی است دکتر احمدینژاد سوم خرداد ماه سال 88 در جمع مردم خرمشهر گفت که خود بهعنوان فرماندار خرمشهر مشکلات این شهر را پیگیری میکند.
او مشکل اولیه مردم این شهر را آب عنوان کرد و گفت: اقداماتی انجام شده و بالاخره مشکل آب این شهر به طوریکه مردم این شهر انتظار دارند حل نشده طرح بزرگی در حال انجام است که انتقال آب از کرخه به این منطقه است که این پروژه با سرعت خوبی در حال انجام است و بنده امیدوارم این پروژه نیمه تمام رها نشود تا به خرمشهر برسد.
رئیس جمهور مشکل دوم مردم این منطقه را اشتغال دانست و گفت: تمام زیربناهای اشتغال آبادان و خرمشهر از بین رفته البته کارهای مفیدی تا به امروز انجام شده اما روشن است که هیچ کدام پاسخگوی نیاز جوانان خرمشهر و آبادان نیست ونیازمند کارهای جدیدی هستیم.
وی گفت: دولت در جلسه خود 6 طرح بزرگ صنعتی مخصوص خرمشهر را به تصویب رسانده و بودجه آن نیز تخصیص داده شده است که امیدواریم کارهای اجرایی آن سریعا انجام شود.
احمدی نژاد در پایان خطاب به حاضرین گفت: بنده شخصا امروز در جمع شما تصمیم گرفته ام که به عنوان فرماندار یا معاون فرماندار در خدمت شما باشم تا شخصا پیگیر امور برای اجرایی شدن هر چه سریعتر آن باشیم.